Saturday, June 16, 2007

Smukt syn

Sjovt at gå tilbage til nogle af de tidligere ting.

Butterfly 2
Originally uploaded by
photosbycat
Flickr er bare god.

4 comments:

Anonymous said...

En af de ting man lærer når man blogger og dermed rss'er, det er, at udgivet er udgivet. Man kan slette i sin blog, men kopierne ligger der allerede rundt om på alverdens servere. Så:
"Når vi er kommet igennem de 23 ting, var det måske en ide at udvælge de mest brugbare og anvendelige tjenester - og så gennemgå dem i fællesskab.
Flere ved mere!
"
Enig - det skal vi da - kunne Flickr-entusiasterne ikke lave en lille morgen-workshop :)

Irene Villumsen said...

Hej Kalle!
Forklar mig lige, hvordan man kan finde de kopier på alverdens servere...... jeg ved godt, at det måske er et mærkeligt spørgsmål...
Men kan man finde gamle versioner eller hvad?

Anonymous said...

Det er lige som med hjemmesider før i tiden. Hvis man udgiver et blogindlæg, så registrerer rss-tjenesterne det næsten øjeblikkeligt; laver en kopi af indlægget; og alle der abonnerer på indlægget kan så læse det i deres rss-læser, fx Google Reader. De læser faktisk ikke det originale indlæg, men den kopi som fx Google gemmer på nogle servere rundt om i verden. Dit blogindlægs elementer (ophav, tekst, tags etc) indekseres, så det lynhurtigt kan leveres til abonnenter, hvis handlinger (tagging, stjernemarkering, sharing, kommentarer...) så kan registreres og arbejdes videre på statistisk. Det er ren marketing - man skal bare vide at det sker. Hvis du udgiver noget, så regn med at det kan findes, uanset om du har slettet originalen eller ændret teksten. Det er ikke sikkert, at man kan finde det igen selv, men det ligger rundt på på de databaser, der registrerer rss-strømmene (og det er mange efterhånden). Lærte det selv, da jeg kom til at gøre en blogartikel med mine testpasswords offentlig i stedet for beskyttet - kun i ganske kort tid, men for sent, indlægget var registreret og forsvinder ikke...
I dit tilfælde er det jo kun fordi jeg rss-læser alle randers-blogs, og lige ville kommentere på indlægget (det var væk på din blog), og så kunne jeg regne redigeringsprocessen ud - ellers ville jeg ikke have lagt mærke til det. Værd at tænke over, men måske mere værd at tænke på alt mulig andet :)

Irene Villumsen said...

Det er i hvert fald godt at vide - tak for din forklaring! Det er offentlighed,så det batter!